Karkówka w pomadzie majonezowej z pieczarkami

4.49 (195 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Aromatyczna karkówka na pewno pozytywnie zaskoczy Twoich gości.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    – 70 dag karkówki
    – 30 dag pieczarek malutkich
    – 2 średnie cebule
    – oliwa do smażenia

    Pomada:

    – 3 łyżki majonezu
    – 2 łyżki Maggi w płynie
    – 2 łyżki ketchupu
    – 1 łyżka mąki
    – pół łyżki przyprawy do karkówki
    – sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w pomadzie majonezowej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry, rozbić cienko.
    Wszystkie składniki na sos połączyć, dokładnie wymieszać.
    Mięso wrzucić do sosu majonezowego i zostawić na całą noc w lodówce.

    Następnie karkówkę wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cebulą pokrojoną w pióra, oraz na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki.

    Zapiekamy ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200’C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować