Ogórki korniszone

  • wyświetlono: 37559 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ogórki korniszone

mirelaj
  • 40min

Składniki

Ogórki malutki
Cebula pokrojoną w piórka spażona
Marchewka
Koper
Liść laurowy
Ziele angielskie
Gorczyca
Pieprz w ziarnach,czarny
Zalewa:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
3\4 szklanki cukru
1 łyzka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki korniszone

  • 1. Do słoików wkładamy koper, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy ( pół łyżeczki) ,3 plasterki surowej marchewki, plaster spażonej cebuli i kilka ziaren czarnego pieprzu. Do słoików dokładny malutkie ogórki i zalewany gorącą zalewą. Słoiku pasteryzujemy 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciogórki korniszone

Komentarze

Podobne przepisy

ogorki konserwowe

Dodane przez: Klaudia0318

Ogórki konserwowe

Tradycyjne ogórki, najlepsze.

Kiszone ogórki

Dodane przez: czekoladka

Ogórki kiszone

Uwielbiamy kiszone ogórki oraz...

OGÓRKI KISZONE PRZEPIS TRADYCYJNY

Dodane przez: suzana

Ogórki kiszone - przepis tradycyjny

Starodawny,tradycyjny przepis na...

image-1pl5u1j

Dodane przez: Ewelina Marcin

OGÓRKI WATYKAŃSKIE

Smaczne, słodkie ogóreczki z nutką...

Ogórki konserwowe

Dodane przez: Ola1984

Ogórki konserwowe

Pyszne, chrupiące i aromatyczne...

Dodane przez: zabka011

ogórki meksykańskie

smaczne ogórki podawane do obiadu

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE