Ogórki korniszone

  • wyświetlono: 3501 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ogórki korniszone

mirelaj
  • 40min

Składniki

Ogórki malutki
Cebula pokrojoną w piórka spażona
Marchewka
Koper
Liść laurowy
Ziele angielskie
Gorczyca
Pieprz w ziarnach,czarny
Zalewa:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
3\4 szklanki cukru
1 łyzka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki korniszone

  • 1. Do słoików wkładamy koper, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy ( pół łyżeczki) ,3 plasterki surowej marchewki, plaster spażonej cebuli i kilka ziaren czarnego pieprzu. Do słoików dokładny malutkie ogórki i zalewany gorącą zalewą. Słoiku pasteryzujemy 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciogórki korniszone

Zobacz nasze filmy

 

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki kiszone

Dodane przez: Beata12

Ogórki kiszone

Próbowałam wiele przepisów na ogórki...

Ogórki w zalewie curry

Dodane przez: Gosia123

Ogórki w zalewie curry

Ogórki curry to jedne z moich ulubionych...

Ogórki małosolne

Dodane przez: joanna30

Ogórki małosolne

Już w dzieciństwie były to moje...

ogorki konserwowe

Dodane przez: klaudia0318

Ogórki konserwowe

Tradycyjne ogórki, najlepsze.

ogórki małosolne po zalaniu solanką

Dodane przez: rena123

Ogórki małosolne

Mój przepis na ogórki małosolne.

Ogórki curry

Dodane przez: Cukiereczek

Ogórki curry

To moje ulubione ogórki ze słoika....