Ogórki korniszone

  • wyświetlono: 28796 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ogórki korniszone

mirelaj
  • 40min

Składniki

Ogórki malutki
Cebula pokrojoną w piórka spażona
Marchewka
Koper
Liść laurowy
Ziele angielskie
Gorczyca
Pieprz w ziarnach,czarny
Zalewa:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
3\4 szklanki cukru
1 łyzka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki korniszone

  • 1. Do słoików wkładamy koper, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy ( pół łyżeczki) ,3 plasterki surowej marchewki, plaster spażonej cebuli i kilka ziaren czarnego pieprzu. Do słoików dokładny malutkie ogórki i zalewany gorącą zalewą. Słoiku pasteryzujemy 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciogórki korniszone

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki kanapkowe

Dodane przez: mariola1972

Ogórki kanapkowe

ogórki świetnie się przechowują...

marynowane ogórki barbecue

Dodane przez: Martyna1991

Ogórki barbecue

Przepis na marynowane ogórki własnego...

Ogórki w ketchupie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki w ketchupie

Pikantne ogórki w zalewie ketchupowej

ogorki konserwowe

Dodane przez: Klaudia0318

Ogórki konserwowe

Tradycyjne ogórki, najlepsze.

Ogórki curry

Dodane przez: Cukiereczek

Ogórki curry

To moje ulubione ogórki ze słoika....

Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne

Dodane przez: kuchnia ani

Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne

Jeśli macie duże ogórki i nie wiecie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE