Ogórki korniszone

  • wyświetlono: 4263 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ogórki korniszone

mirelaj
  • 40min

Składniki

Ogórki malutki
Cebula pokrojoną w piórka spażona
Marchewka
Koper
Liść laurowy
Ziele angielskie
Gorczyca
Pieprz w ziarnach,czarny
Zalewa:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
3\4 szklanki cukru
1 łyzka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki korniszone

  • 1. Do słoików wkładamy koper, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy ( pół łyżeczki) ,3 plasterki surowej marchewki, plaster spażonej cebuli i kilka ziaren czarnego pieprzu. Do słoików dokładny malutkie ogórki i zalewany gorącą zalewą. Słoiku pasteryzujemy 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciogórki korniszone

Komentarze

Podobne przepisy

o

Dodane przez: KuchniaPoli

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

ogórki kiszone

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ogórki kiszone

Przepis każdemu znany na takie...

ogórki w zalewie z musztardą

Dodane przez: Justek

OGÓRKI MUSZTARDOWE

Od kilku lat robię ogórki z tego...

marynowane ogórki barbecue

Dodane przez: Martyna1991

Ogórki barbecue

Przepis na marynowane ogórki własnego...

Kiszone ogórki

Dodane przez: czekoladka

Ogórki kiszone

Uwielbiamy kiszone ogórki oraz...

Ogórki kiszone

Dodane przez: Ola1984

Ogórki kiszone

Najlepsze, intensywne w smaku i...