Karkówka pieczona z warzywami

4.5 (182 ocen)

Pieczone mięso bardzo lubimy i do tego jeszcze warzywka....wystarczy tylko ugotować ziemniaczki i mamy obiad doskonały na niedzielę, śmiało możemy zaprosić nawet teściową...i co ważne wcale się nie narobimy :) bardzo polecam bo jest pyszny :)

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki jak na duży kotlet
    •1 mniejsza czerwona papryka
    •4 liście kapysty pekińskiej - wyciąć środkową zgrubiałą część
    •2 większe młode cebule
    •garść fasolki szparagowej
    •5 obranych ząbków czosnku w całości
    •sól, pieprz świeżo mielony, szczypta pieprzu cayenne
    •odrobina oleju do spryskania
    •3/4 wody do podlania
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Karkówka pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ijb6wh 1. Plastry mięsa rozbić nie za cienko, złożyć na pół.
    Naczynie do pieczenia lub głębszą blaszkę spryskać olejem, dno wyłożyć liśćmi kapusty, na tym rozłożyć porcje mięsa.
    Cebulę, paprykę pokroić na większe kawałki, fasolkę na mniejsze, wszystko ułożyć pomiędzy kawałkami mięsa, gdzie nie gdzie położyć ząbek czosnku i wszystko posypać solą, pieprzem i odrobiną cayenne.
  • image-0jvi2rm 2. Podlać wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 50 minut w 180 stopniach, w tym czasie ze dwa razy warzywa przemieszać a mięso odwrócić.
    Warzywa powinny być miękkie a mięso ładnie zrumienione.
  • image-242ph64 3. Na dużym półmisku na środku ułożyć mięso i po bokach warzywa łącznie z kapustą.
  • image-273ydm6 4. Życzę smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować