karkówka pieczona w miodowo-musztardowej marynacie

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

Soczysta karkówka w aromatycznej marynacie.

  • 60 min

Składniki:

  • dla 2 osób:
    2 plastry karkówki,
    na marynatę:
    ok. 5 łyżeczek musztardy (u mnie Dijon, ale idealna będzie też francuska lub rosyjska),
    ok. 2 łyżeczek miodu,
    sól, pieprz, ulubione suszone zioła (u mnie prowansalskie) lub kolendra
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w miodowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty połączyć i dobrze doprawić, włożyć do niej plastry mięsa i marynować całą noc lub kilka godzin. Karkówkę ułożyć na wyłożonej folią blaszce i piec około godziny w 190 stopniach (czas pieczenia zależy od grubości plastrów).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować