Karbinadle z kaczki z sosem pomidorowym

5 (1 ocen)

  • 60 min

Inne wydanie tradycyjnych pulpetów.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag mielonego z kaczki
    1 jajko
    1 czerstwa bułka (kajzerka)
    1 cebula
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
    Sos:
    1 puszka pomidorów
    1 łyżeczka cząbru
    1 ząbek czosnku
    ½ szkl wody
    1 łyżka masła
    1 mała cebula
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karbinadle z kaczki z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso zagnieć z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką oraz drobno posiekaną cebulą. Przypraw do smaku, ulep kotleciki, usmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Włóż do ciepłego piekarnika, aby "doszły".
    2. Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Do pomidorów dodać czosnek, cząber i wodę, zmiksuj i zalać cebulę.

Porady

Lubię próbować nowe smaki i gorąco polecam mięso z kaczki, bo smakuje rewelacyjnie!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować