Kapusta z pomidorem w majonezie

0 (0 ocen)

Zaskakujące i bardzo smaczne połączenie czerwonej kapusty z pomidorami, w smakowym sosie majonezowym. Propozycja na sałatkę do obiadu, która niewątpliwie pięknie prezentuje się kolorystycznie.

Składniki:

  • 600 g czerwone kapusty (1/3 średniej wielkości główki)
    3 duże pomidory (łącznie 600g)
    ocet 10%

    Majonez smakowy:
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    6 łyżek majonezu
    1/2 łyżeczki imbiru
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapusta z pomidorem w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z pomidorem w majonezie 1. Majonez wymieszać z posiekanym czosnkiem, lubczykiem i przyprawami. Odłożyć do przegryzienia.
  • Kapusta z pomidorem w majonezie 2. Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać wodą, wlać 1 - 2 łyżki octu, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 min. Następnie odcedzić i wystudzić. Przełożyć do miski. Pomidory pokroić na małe cząstki, dodać do kapusty. Dołożyć przygotowany majonez. Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować