Kapusta z bobem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Poszukuję nowych przepisów. Zwykle modyfikuję je po swojemu, a następnie testuję z mężem i przyjaciółmi.

Składniki:

  • ● mała główka młodej kapusty
    ● 50 dag młodego bobu
    ● pęczek koperku
    ● duża cebula
    ● 3 łyżki oliwy
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z bobem 1. Kapustę oczyszczamy, kroimy
    w ćwiartki, szatkujemy. Gotujemy
    ok. 10 minut w lekko
    osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Bób płuczemy, gotujemy
    w lekko osolonej wodzie ok.
    7 minut i odcedzamy. Odstawiamy
    do wystygnięcia. Następnie
    obieramy.
  • 3. Cebulę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Podsmażamy na
    rozgrzanej oliwie. Koperek myjemy,
    osuszamy i siekamy. Razem
    z kapustą dodajemy do
    cebuli. Dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Wkładamy
    bób. Dusimy jeszcze ok.
    5 minut, delikatnie mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować