Kapusta kiszona zasmażana

5 (184 ocen)

Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 700 g kapusty kiszonej
    100 g boczku wędzonego
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    1 cebula
    nasiona kopru, kolendry, kminku - zmielone
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalać wodą ( do poziomu kapusty) dodać 2 liście i 3 ziarenka ziela angielskiego i ugotować do miękkości.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, boczek w paski.
  • 3. Na rozgrzanej patelni przesmażyć boczek, dodać cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać łyżkę masła i mąkę, chwilkę smażyć mieszając. Dodać ugotowaną kapustę razem z wodą. Doprawić zmieloną mieszanką, pieprzem i solą.Gotować na małym ogniu 5 minut.
  • 4. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować