Kapusta kiszona zasmażana

4.47 (171 ocen)

  • 35 min

Kapusta zasmażana to pyszny i bardzo zdrowy dodatek do wielu potraw, czy to mięsnych czy typowo ziemniaczanych.Aromatyczna z dodatkiem przypraw i słodkiej cebulki.

  • 35 min

Składniki:

  • Porcja: 500g

    Składniki:

    500g woreczek dobrej kapusty kiszonej
    1 marchewka
    2 listki laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżeczka ziarenek kminku utartego w moździerzu
    2 średnie cebule, pokrojone w kostkę
    1 łyżka cukru
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.47 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy na mniejsze kawałki i dodajemy tartą marchewkę. Umieszczamy kapustę w garnku i zalewamy kapustę wodą. Do połowy wysokości kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz utarty kmin. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut.

    Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i rumienimy cebulę z dodatkiem cukru, mieszamy. Dolewamy do cebuli około pół szklanki wody, pozyskanej z gotowanej kapusty, dodajemy mąkę i dokładnie wszystko mieszamy. Wlewamy całą zawartość patelni do garnka z kapustą i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować