Kapusta zasmażana to pyszny i bardzo zdrowy dodatek do wielu potraw, czy to mięsnych czy typowo ziemniaczanych.Aromatyczna z dodatkiem przypraw i słodkiej cebulki.
Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę siekamy na mniejsze kawałki i dodajemy tartą marchewkę. Umieszczamy kapustę w garnku i zalewamy kapustę wodą. Do połowy wysokości kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz utarty kmin. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i rumienimy cebulę z dodatkiem cukru, mieszamy. Dolewamy do cebuli około pół szklanki wody, pozyskanej z gotowanej kapusty, dodajemy mąkę i dokładnie wszystko mieszamy. Wlewamy całą zawartość patelni do garnka z kapustą i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem.
Komentarze