Kapusta czerwona na winie

4.5 (165 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Smaczna, lekko kwaśna kapusta jest pysznym dodatkiem do mięsa.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1/2 małej główki kapusty czerwonej
    1 szklanka wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego
    2 jabłka kwaśne
    1 łyżka cukru
    50 g masła
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Dodatki

Kapusta czerwona na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać. Do garnka wlać wino, włożyć masło. Podgrzewać. Jak masło się rozpuści wrzucić poszatkowaną kapustę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do kapusty. Wszystko wymieszać. Dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania wina. Doprawić solą i cukrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować