Kapusta to warzywo które często gości w mojej kuchni w różnej postaci. Kupiłam piękna małą główkę czerwonej kapusty, z której części zrobiłam sałatkę do słoików wzbogaconą o przyprawy przywodzące wspomnienia pysznej kuchni śląskiej.
Kapusta z takiego słoiczka to już prawie gotowa sławna sałatka z jabłkiem uzupełniająca pyszną roladę :).
0 (0 ocen)
Porady
* z tej porcji powstały 2 słoiczki o pojemności 350g * jeżeli ktoś nie lubi kminu, gałki i goździków - pomijając te przyprawy uzyska wersję, takiej jaka jest dostępna w sklepach *** ja taką kapustę robię ze świeżej kapusty, kiedy wiem, ze nie wykorzystam całej, a jest jeszcze jędrna i pełna smaku, tym sposobem nic się nie marnuje, a w słoiku czeka coś pysznego *** mieszam i nakładam czystymi rękami- bo wtedy czuję gdzie zostały przyprawy i dzięki temu wszędzie jest wyczuwalny smak wszystkich przypraw
Komentarze