Kapuśniak z młodej kapusty na rosole

  • wyświetlono: 3520 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

pyszna zupa z wykorzystaniem pozostałego rosołu z dnia poprzedniego

bozena58
  • 30min

Składniki

2,5 litra rosołu
1 mała główka młodej kapusty
marchew 1 szt.
seler 1/4 szt. (jeśli jest duży)
por 1 szt.
ziemniaki 5-6 szt.
sos sojowy 1 łyżka stołowa
koperek suszony 1 łyżka stołowa
majeranek 1 łyżka stołowa
pieprz biały mielony, sól papryka ostra w proszku do smaku
śmietana 18 % ok 125 ml
cebula 1 mala szt.
ziele angielskie 6-8 kulek

Sposób przygotowania przepisu:

Kapuśniak z młodej kapusty na rosole

  • 1. Kapustę umyć i poszatkować, ziemniaki, marchew ,seler obrać, umyć i pokroić w kostkę

  • 2. Por umyć i pokroić w plastry, a cebulę obrać, umyć ,przeciąć na połówkę,
  • 3. Do garnka wlać rosół (u mnie pozostały z poprzedniego dnia) jeśli wydaje się,że jest za mało dolać wody, zagotować
  • 4. Wrzucić poszatkowaną kapustę, pokrojone ziemniaki i pozostałe warzywa, dodać liście laurowe, ziele angielskie,
  • 5. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 20-25 minut
  • 6. Po koniec gotowania dodać sos sojowy, przyprawić do smaku
  • 7. Gorącą zupę rozlać na talerze

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

kapuśniak z młodej kapusty z boczkiem

Dodane przez: kuchnia ani

Kapuśniak z młodej kapusty z boczkiem

Uwielbiam dania z młodej kapusty....

zupa

Dodane przez: Aga72

Kapuśniak z młodej kapusty

Dziś na obiad zupkę ugotowałam...

image-19vl11d

Dodane przez: wiesiołek

Kapuśniak z młodej własnej kiszonej kapusty

Na młodej kiszonej kapuście zwłaszcza...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: Krycha

Kapuśniak z młodej kapusty

Kiełbasa chorizo nadaje potrawie...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: Andziulek150190

Kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach wieprzowych

Zakupy : 0.5kg żeberek wp, Kości...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE