KAPUŚNIAK KWAŚNY

4.48 (196 ocen)

  • 1 godz. 10 min

SMACZNY KAPUŚNIAK

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 40 dkg kapusty kwaśnej,
    duża marchewka,
    pietruszka,
    seler,
    mała cebula,
    2 łyżki smalcu ze skwarkami,
    ok 1/2 kg ziemniaków,
    2 łyżeczki mąki,
    sól,
    pieprz,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    żeberko,
    2 czubate łyżeczki mąki.
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroję, zalewam wodą, dodaję 2 liście laurowe i 2 ziarenka ziela angielskiego, kminek oraz pieprz.
    W drugim garnku gotuję mięso (około 30 minut). Dodaję liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego i odrobinę soli.
    Kiedy mięso będzie miękkie, dodaję warzywa starte na tarce o dużych oczkach, gotuję około 30 minut.
    Na 15 minut przed końcem wrzucam ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Przelewam kapustę z wywarem, dodaję cebulę podsmażoną na smalcu.
    Zagęszczam mąką, doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować