Kapuściane roladki

  • wyświetlono: 192 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Można powiedzieć, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne.

Beata-O
  • 9 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

• Kapusta pekińska
• ½ kg mięsa mielonego
• 3 jajka
• 1 Cebula
• 1 marchew
• Sól
• Papryka ostra
• 1 łyżeczka majeranku
• 2 łyżki bułki tartej + do panierki
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kapuściane roladki

  • mięso1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
    2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
    3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
  • kapusta2. 4. Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując.
    5. Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki.
  • roladki3. 6. Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
  • roladki4. 7. Roladki gotowe.
    8. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

roladkikapustakotletymielone

Komentarze

Podobne przepisy

image-26qsbdd

Dodane przez: OktawiaG

Kapuściany Garnek

pyszne danie z kapustą , mięsem...

kotlety schabowo kapuściane

Dodane przez: Magda_Z

Kotlety schabowo - kapuściane

Wyśmienite w smaku kotlety, które...

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie

Błyskawiczne gołąbki bez zawijania...

Kapuściany kociołek

Dodane przez: szynszyla

Kapuściany kociołek

Rozgrzewające danie, w sam raz...

image-1dpwlxk

Dodane przez: beniawojt

Babka kapuściana z mięsem

Bardzo smaczna,podzielna i zdrowa,najlepiej...

Kapuściany granjec

Dodane przez: RedakcjaPP

Kapuściany granjec

Pracuję w branży meblarskiej. Chętnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE