Kapuściane roladki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Można powiedzieć, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Kapusta pekińska
    • ½ kg mięsa mielonego
    • 3 jajka
    • 1 Cebula
    • 1 marchew
    • Sól
    • Papryka ostra
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 2 łyżki bułki tartej + do panierki
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Kapuściane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
    2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
    3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
  • kapusta 2. 4. Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując.
    5. Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki.
  • roladki 3. 6. Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
  • roladki 4. 7. Roladki gotowe.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować