• 30 min

Fast foofy lubi prawie każdy, Te przygotowane w domu są o wiele zdrowsze

  • 30 min

Składniki:

  • 0,7 kg piersi z kurczaka
    przyprawa gyros
    500 g frytek
    125 dag sera żółtego
    1 czerwona cebula
    2 pomidory np malinowe
    2 ogórki typu wąż
    mała kapusta pekińska
    sos czosnkowy
    keczup
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Fast food

Kapsalon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Piersi z kurczaka kroimy w paski, oprószamy przyprawą gyros, smażymy na oleju, po czym osączamy.
    *Na oleju smażymy frytki, osączamy, solimy.
    * Do naczynek do zapiekania ( np jednorazowych foremek) wykładamy na dno porcje frytek, na nie porcję kurczaka, posypujemy startym żóltym serem. Wkładamy do piekarnika by rozpuścił się ser. Tak przygotowany kapsalon polewamy sosem czosnkowym i keczupem wykładamy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę, cebulę w piórka oraz posiekaną pekinkę. Na wierzch mozna dać porcję sosu czosnkowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować