Kanie a’la pizza

2 (1 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 sztuk kani
    1 litr mleka 3,2%
    mąka
    4 jajka
    bułka tarta
    masło do smażenia
    ketchup
    1 strąk papryki marynowanej
    1 pomidor malinowy
    100 g czarnych oliwek
    150 g szynki konserwowej
    100 g startej mozzarelli
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kanie a’la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanie a’la pizza 1. Grzyby oczyszczamy, usuwamy trzpienie, moczymy w mleku przez około godzinę. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Kapelusze kani obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na maśle, na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.
    Kanie smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, oliwki, pomidory, pokrojoną szynkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy 15 min w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować