Smażone kanie

4.5 (184 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Jesień to czas grzybobrania. Z grzybów można wyczarować cuda! Ja uwielbiam kanie, które bardzo szybko można przygotować np. na kolację.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • kapelusze kani
    jajko
    bułka tarta
    mleko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażone kanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone kanie 1. Kapelusze z kani dokładnie oczyszczamy i myjemy. Pozostawiamy przez ok. 2 godziny namoczone w mleku. Odsączamy, obtaczamy w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować