www.anamarisworld.blogspot.com
Kanapki z buraczanym hummusem i awokado
0 (0 ocen)
Porady
Wybieramy, jednego większego buraka dokładnie myjemy/szorujemy, odcinamy końcówki. Zawijamy w folię aluminiową, pieczemy 1 godzinę w piekarniku 180°C (podczas pieczenia buraczki cudownie pachną)! Upiekłam od razu 5 buraków, do zastosowania później w innych potrawach. Odkładamy do ostudzenia. Następnie obieramy go ze skórki. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przyprawiamy do smaku. Na górę polewamy dodatkowo oliwę z oliwki. Kromki chleba smarujemy hummusem, obieramy awokado, kroimy w plasterki, skraplamy sokiem z cytryny żeby nie ciemniało. Kładziemy na kanapkę, dodajemy rzodkiewkę, szczypiorek i sezam. Ja jeszcze dodatkowo polewam oliwą z oliwek.
Komentarze