Kanapka ogórkowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 świeże ogórki
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    2-3 łyżki majonezu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    pół pęczka natki z pietruszki
    sól
    pieprz
    pomidorki koktajlowe
    kilka czarnych oliwek bez pestek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Kanapka ogórkowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyłem, przeciąłem na pół, odciąłem końcówki, usunąłem pestki, delikatnie wydrążyłem. Z jednej połówki odciąłem cienki plaster, aby kanapka nie przewróciła się na talerzu.

    Tuńczyka osączyłem, delikatnie rozdzieliłem, wymieszałem z majonezem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Doprawiłem niewielką ilością soli i pieprzu.

    Na dolną część ogórka nałożyłem trochę tuńczyka, przeciętne na połówki pomidorki i przekrojone oliwki. Przykryłem to odrobiną tuńczyka i drugą częścią ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować