Kalafiorowe drobiowe kotleciki

4.5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Drobiowe kotleciki ze zdrowym kalafiorem i aromatyczną natką z pietruszki to doskonały pomysł na dostarczenie nam cennych składników mineralnych. Odżywcze kotleciki pozwolą przemycić wszystkim niejadkom warzyw tego co najważniejsze - witamin.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g zmielonego fileta z kurczaka
    700g kalafiora
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 bułka kajzerka
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    6 łyżek posiekanej natki z pietruszki
    2 łyżki kaszy manny
    4 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    bułka tarta do obtoczenia
    masło klarowane




Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafiorowe drobiowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19ps1gb 1. Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, wystudzić, rozgnieść widelcem.
  • 2. Bułkę namoczyć w mleku, a cebulę i czosnek zetrzeć na tarce.
  • image-0l3v9kk 3. Fileta, kalafior, cebulę, czosnek i odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę przełożyć do dużej miski, dodać jajka, natkę z pietruszki, kaszę manną, bułkę tartą i całość dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem
    i wyrobić na jednolitą masę.
  • image-0a89xwb 4. Z powstałej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym klarowanym maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować