Kalafior z orzechami i migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Polecam szybki kalafior, gdzie zamiast tradycyjnej bułki tartej z masłem proponuję płatki migdałowe i orzechy. Taki odchudzony kalafior jest lekkostrawny ale równocześnie sycący.

  • 15 min

Składniki:

  • • 1 kalafior
    • 3 łyżki płatków migdałowych
    • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • 50 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior z orzechami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kalafior w całości ugotować al dente w posolonej wodzie.
    • Odcedzić, ułożyć na talerzu i pokroić na 4 lub 6 części.
    • Na suchej patelni zrumienić płatki migdałowe i orzechy włoskie, dodać masło i rozpuścić.
    • Polać przygotowany kalafior.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować