Kakowe z mlekiem kokosowym

4.78 (237 ocen)

  • 60 min

Wilgotne i szybkie ciasto do popołudniowej herbatki.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
    20 dag cukru kryształ
    125 g margaryny
    3 łyżki oleju
    400ml mleka kokosowego
    3 jajka
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.78 (237 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kakowe z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozpuścić margarynę z olejem, mlekiem kokosowym, cukrem, cukrem waniliowym i kakao. Wystudzić.
  • 2. Do przestudzonej masy dodać roztrzepane jajka, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 3. Piec w 180 st. przez 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować