Jogurtowo waniliowe babeczki z czerwonymi porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Słodkie jogurtowo waniliowe babeczki-muffinki z kwaskowymi czerwonymi porzeczkami. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 mały kubek jogurtu waniliowego około 125 g
    2 jajka
    1/4 szklanki oleju
    czerwone porzeczki około 150 g
    cukier do posypania porzeczek
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Jogurtowo waniliowe babeczki z czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry, sól, mieszamy.
    W drugiej misce umieszczamy jajka , olej , jogurt, składniki łączymy i mieszamy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy większą część opłukanych , obranych ze szypułek porzeczek, wykładamy do foremek, pozostałymi porzeczkami posypujemy wierzch babeczek i delikatnie posypujemy cukrem który podczas pieczenia utworzy na porzeczkach słodką cukrową delikatna skorupkę.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, do suchego patyczka.
    Po przestudzeniu delikatnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

10 porcji 10 foremek na muffiny lub foremki silikonowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować