Jogurtowiec z czarnymi jagodami na czekoladowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Na parze rozpuścić masło z czekoladą i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z połową cukru potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i resztą cukru. Porcjami delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożoną papierem do pieczenia 38x42.
2.masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serkiem i jogurtami. Przesiać tam budynie i zmiksować. Wylać na surowe ciasto.
3.owoce-Umyte, przebrane jagody i osuszone, rozsypać na masie.
4.posypka-Zmiksować masło z cukrem, potem mąką i kokosem. Rozsypać po jagodach.
Komentarze