Jogurtowe z gruszkami i kruszonką

4.45 (181 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam to ciasto, bo jest szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    4 szklanki mąki
    łyżka proszku do pieczenia
    180 g jogurtu naturalnego
    125 g margaryny
    6 dużych gruszek

    Kruszonka:
    100g mąki pszennej,
    50g cukru
    50g miękkiego masła.
Wystaw ocenę:

4.45 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Bezy

Jogurtowe z gruszkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier i masło łączymy ze sobą, rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Margarynę miksujemy z cukrem na puch i dodajemy pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Gruszki obieramy ze skóry i kroimy w grube paski.Blaszkę o wymiarach 40x24 smarujemy delikatnie margaryną i wylewamy ciasto. Gruszki wkładamy przyciskają je do dołu, posypujemy kruszonką i pieczemy 45 minut w temperaturze 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.53 (19 ocen)

Zdobywca nagrody

Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką

To może cię zainteresować