Jesienny kociołek z mięsa i papryki

4.5 (163 ocen)

Pyszne, pełne witamin danie na jesienne wieczory

Składniki:

  • - 2 duże pęta kiełbasy
    - pół kg mięsa mielonego
    - 2 czerwone papryki
    - 2 średniej wielkości papryki
    - 4 duże kapelusze pieczarek
    - 2 średnie cukinie
    - 8-9 dużych mięsistych pomidorów
    - 400g fasolki szparagowej - u mnie zielona
    - 4 ząbki czosnku
    - olej, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Jesienny kociołek z mięsa i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy tak na pół twardo. Paprykę myjemy i tniemy w kostkę. Cukinię i cebulę obieramy i tniemy w kosteczkę. Czosnek obieramy i siekamy. Pieczarki obieramy i tniemy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki .Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i tniemy w kostkę. W garnku lub patelni z głębokim dnem rozgrzewamy olej. Na niego wrzucamy mięso mielone i chwilę smażymy. Do tego dokładamy cukinię i paprykę. Zaczynamy duszenie. Na osobnej patelni podsmażamy czosnek , cebulę i pieczarki. Kiedy się podsmażą dokładamy do mięsa, dorzucamy też fasolkę. Wszystko razem dusimy ok. 15 min. W tym czasie podsmażamy kiełbaskę. Kiedy warzywa z mięsem się podduszą dokładamy kiełbasę i pomidory, doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze ok.10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować