Kolorowy jesienny kociołek

4.5 (187 ocen)

Gulasz świetnie smakuje z kaszą, przy tym rozgrzewa, rozpala i syci.

Składniki:

  • - 0,5 kg szynki wieprzowej
    - papryka duża czerwona
    - papryka duża żółta
    - cebula
    - mała cebula czerwona
    - pieczarki 6 szt.
    - 1 łyżeczka soli + 1 łyżeczka do sosu
    - szczypta pieprzu
    - 1 łyżka kopru
    - 1 łyżeczka ostrej papryki
    - 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
    - 1 łyżka mąki
    - 3 łyżki wody
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Kolorowy jesienny kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Wymieszać. W garnku rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć aż się zarumieni po czym przykryć przykrywką aby dusiło się ok. 30 min.
  • 2. Paprykę, cebulę, pieczarki obieramy. Paprykę i cebule kroimy w kosteczkę drobną, pieczarki w paski. Wrzucamy do gulaszu warzywa. Zalewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną ( następnie 30-40 min). Dodajemy koper i doprawiamy do smaku. Mąkę rozrabiamy z wodą i dodajemy do gulaszu, mieszając.

Porady

Najlepiej smakuje z kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Papryka Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować