Jesienny gorący kociołek

4.5 (159 ocen)

Idealna potrawa na jesienne chłody.

Składniki:

  • laska kiełbasy
    6 cebul
    5 papryka (czerwona, zielona, żółta)
    cukinia
    5-6 pieczarek
    6 pomidorów, najlepiej małych polnych
    ząbek czosnku
    sos sojowy
    sól, pieprz ziołowy
    ostra papryka, majeranek, liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienny gorący kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jesienny kociołek 1. Wszystko kroimy w grubą kostkę. Cebule i czosnek podsmażamy, dodajemy pokrojoną kiełbasę. Smażymy, dodajemy paprykę, dusimy. Dodajemy pieczarki i cukinię, doprawiamy i dalej dusimy. Na koniec dodajemy pomidory i dusimy aż nieco się rozprażą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować