Jesienny deser z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jabłka w miodzie z cynamonem, orzechowa manna, to jest pyszne. Zapraszam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jabłek ( szara reneta)
    łyżka masła
    łyżka cynamonu
    2 łyżki miodu
    2 łyżki suszonej żurawiny
    800 ml mleka
    5 łyżek kaszy manny
    2 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
    2 łyżki miodu
    łyżka soku z cytryny
    8 ciasteczek oreo / 4 pucharki
    mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Jesienny deser z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone jabłka. Chwilę smażyć, aż jabłka zmiękną. Dodać cynamon, miód i żurawinę. Jeszcze chwilę dusić i mieszać. Podzielić na patelni na 4 części/ 4 pucharki.
    Ugotować kaszę mannę na mleku i dodać masło orzechowe, miód i sok z cytryny.
    Na dno pucharków ułożyć po dwa rozkruszone ciasteczka oreo. Na ciasteczka wyłożyć połowę jabłek. Na jabłka wylać mannę. Na kaszkę wyłożyć pozostałe jabłka. Ozdobić listkiem mięty. Deser można podać ciepły, albo schłodzony.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza manna Miód Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować