Jesienny deser - gruszka w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny szybki deser na jesienną chandrę.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl. wody
    1 szkl. cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/3 łyżeczki sproszkowanego imbiru
    2 łyżki soku z cytryny
    4 twarde gruszki
    Pół tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jesienny deser - gruszka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć i obrać cienko skórkę. Odciąć dół gruszki żeby stabilnie stała. Wyjąć gniazdo nasienne. Do wody dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i imbir i zagotować. Do gotującej zalewy włożyć gruszki i gotować około 40 minut ( czas gotowania zależy od wielkości gruszki). Gruszki gotować aż staną się śliskie. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną i polać ugotowane gruszki. Można posypać orzechami, migdałami.

Porady

Gruszki można podać z lodami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować