Jesienne danie z paryki i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki obiadek pasuje do ryżu , kaszy a także możemy podać z chlebkiem lub wieżą bułeczką .Robi się szybciutko, wystarczy jedna patelnia i troszkę przypraw. Zajadamy dziś a także jutro, ponieważ odgrzewany smakuje jeszcze lepiej .

  • 15 min

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka

    2 papryki czerwone

    1 papryka żółta

    1 papryka zielona

    25 dag pieczarek

    1 cebula

    2ząbki czosnku

    masło ok 1 łyża

    olej ok 2 łyżki

    pieprz kolorowy

    sos winchester

    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienne danie z paryki i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Sznycelki z indyka kroimy w paseczki. Papryki myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek kroimy drobno. Pieczarki kroimy na cząstki. Na maśle z olejem podsmażamy mięso.
  • 2. Dodajemy czosnek i cebulę . Solimy i doprawiamy do smaku pieprzem . Dodajemy pokrojone papryki i pieczarki. Smażymy dalej . Podlewamy odrobiną wody i doprawiamy sosem winchester do smaku. Pod koniec dodajemy jeszcze odrobinę soli i pieprzu dla smaku. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (164 ocen)

Ciasto jesienne

To może cię zainteresować