Szybki obiadek pasuje do ryżu , kaszy a także możemy podać z chlebkiem lub wieżą bułeczką .Robi się szybciutko, wystarczy jedna patelnia i troszkę przypraw. Zajadamy dziś a także jutro, ponieważ odgrzewany smakuje jeszcze lepiej .
Jesienne danie z paryki i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Sznycelki z indyka kroimy w paseczki. Papryki myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek kroimy drobno. Pieczarki kroimy na cząstki. Na maśle z olejem podsmażamy mięso.
2.Dodajemy czosnek i cebulę . Solimy i doprawiamy do smaku pieprzem . Dodajemy pokrojone papryki i pieczarki. Smażymy dalej . Podlewamy odrobiną wody i doprawiamy sosem winchester do smaku. Pod koniec dodajemy jeszcze odrobinę soli i pieprzu dla smaku. Podajemy.
Komentarze