Jasny biszkopt wysoki - duża blaszka

4.49 (177 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki i prosty w przygotowaniu wysoki biszkopt. Nie wymaga oddzielania żółtek od białek.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szkl cukru
    2 łyżki octu
    2 szkl mąki tortowej
    16g proszku do pieczenia
    (2 ½ czubatej łyżeczki)
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Jasny biszkopt wysoki - duża blaszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C termoobieg.

Porady

Forma: 25x35cm lub większa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować