JARZYNOWA ZUPA Z KURCZAKIEM I KASZĄ JAGLANĄ

5 (159 ocen)

Lekka a zarazem sycąca zupa z bukietem jarzyn, polecam.

Składniki:

  • 1 pierś z kury
    2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    1 młoda cukinia
    1/2 małej główki kalafiora
    kilka różyczek brokuł
    kilka strąków fasolki szparagowej
    1 mała cebula
    1 biała część pora
    1 łodyga selera naciowego

    2/3 szklanki kaszy jaglanej
    ok. 2 l bulionu
    sól, pieprz,
    papryka słodka
    2 listki laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżka oleju
    siekany koperek

Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Jarzynowa zupa z kurczakiem i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kury pokroić w kostkę, opruszyć sola, pieprzem i papryką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Dodać posiekaną cebulę i pora, lekko poddusić. Marchwkęe, pietruszkę, selera, kalfiora, fasolkę, cukinię obrać (jeśli potrzeba) i pokroić na mniejsze części dodać do kurczaka, zalać bulionem. Jarzyny gotować aż będą miękkie ale nie rozgotowane. Do gotujących się jaryn dodać liść laurowy i ziele angielskie.Pod koniec gotowania dodać różyczki brokuł.
  • 2. W osobnym naczyniu ugotować kaszę w/g wskazówek na opakowaniu.Dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem, posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować