jajka na śmietanie

4.48 (178 ocen)

  • 10 min

Jajecznica smażona na wiejskiej śmietanie. Aksamitna, delikatna konsystencja jajek połączona ze świeżym szczypiorkiem solą i czarnuszką.

  • 10 min

Składniki:


  • 3 jajka
    łyżka kwaśnej wiejskiej śmietany
    łyżeczka masła
    sól himalajska
    czarnuszka
    pietruszka lub kolendra
    szczypiorek
    świeża bułeczka
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka na śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię dajemy masło i śmietanę, chwilę podgrzewamy. Wbijamy jajka. Ciągle mieszając smażymy, aż jajka się zetną. Wykładamy na talerze. Posypujemy solą, czarnuszką i zieleniną. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Porady

Jeśli wolimy bardziej tradycyjną wersję możemy posypać solą i pieprzem. Taką jajecznicę możemy również smażyć z ulubionymi dodatkami np. papryką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować