Placuszki na śmietanie

4.12 (336 ocen)

  • 30 min

Te proste placuszki są bardzo smaczne i niezwykle delikatne w smaku, po usmażeniu mają konsystencję pianki.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 10-12 sztuk:
    1 jajko
    2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
    3 pełne łyżki mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka cukru pudru
    niepełna łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.12 (336 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki na śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Wszystkie składniki mieszam łyżką na gładką masę, po czym smażę owalne lub okrągłe placuszki - na złoto z obu stron. Po usmażeniu przekładam je na chwilę na papier do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podaje posypane cukrem pudrem lub polane ulubionym syropem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować