Jajka faszerowane wędzonym łososiem obsypane dużą ilością zieleniny i dodatków

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszne jajka faszerowane łososiem wędzonym, ozdobione różyczką z łososia i mnóstwem kolorowych dodatków.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 jajek
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka skyru (lub jogurtu naturalnego)
    100g łososia wędzonego na zimno
    szczypta pieprzu
    posiekane kolorowe dodatki i zielenina, np. czerwona cebula, kapary, papryka, rzeżucha, szczypiorek, natka pietruszki, oliwki, rzodkiewka, mieszanka sałat, kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane wędzonym łososiem obsypane dużą ilością zieleniny i dodatków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wyjąć żółtka. Do miseczki wrzucić żółtka, majonez, skyr, pieprz i 50 g łososia - zgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Drugie 50 g łososia podzielić na 10 paseczków, każdy zwinąć w rulonik. Masą wypełnić połówki jajek. Jajka układać na talerzu, ozdobionym sałatą. Na każdy jajku ułożyć różyczkę z łososia. Całość posypać dowolną siekaną dekoracją.

Porady

Masę najłatwiej wyciskać ze szprycy, nie brudzi się wtedy całego jajka i jest dodatkowo dekoracyjnie. Im więcej drobno siekanych dekoracji tym smaczniej i efektowniej. Z kolei z łososia najpierw wycinam paski, a poszarpane resztki wrzucam do miseczki na wadze. Łatwej wtedy uzyskać jednocześnie ładne paski i odpowiednią ilość mięsa do zmiksowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować