Jabłecznik z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem, dodając po żółtku. Wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Pieczemy (blacha 25x35 cm) 30 minut w 180 °C. Studzimy i przekrawamy na pół.
2.Masę szarlotkową powoli podgrzewamy. Wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Studzimy.
3.Orzechy mielimy. Zalewamy 125 ml gorącego mleka. Studzimy. Budyń gotujemy na pozostałym mleku według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodając po łyżce budyniu. Stopniowo dodajemy orzechy, aby krem się nie zważył.
4.Na jeden placek wykładamy masę jabłkową. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy kremem. Wstawiamy na noc do lodówki. Dekorujemy startą na tarce czekoladą i orzechami.
Komentarze