Irysek z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
UPIEC BISZKOPT. PRZEKROIĆ NA PÓŁ. PALMĘ I IRYSY PODGRZEWAĆ NA MAŁYM OGNIU, AŻ MASA SIĘ POŁĄCZY. CIEPŁĄ MASĘ WYLAĆ NA JEDEN BLAT BISZKOPTU I PRZYKRYĆ DRUGIM. GORZKĄ CZEKOLADĘ I MLEKO PODGRZAĆ W GARNKU, AŻ MASA SIĘ POŁĄCZY. DO LETNIEJ MASY DODAĆ ORZECHY, RODZYNKI I WÓDKĘ. WYMIESZAĆ. WYLAĆ NA WIERZCH BISZKOPTU. BIAŁĄ CZEKOLADĘ I MLEKO PODGRZAĆ W GARNKU, AŻ MASA SIĘ POŁĄCZY. POLEWĄ POLAĆ WIERZCH CIASTA. OBSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI. WŁOŻYĆ DO LODÓWKI. NAJSMACZNIEJSZE CIASTO JEST NA DRUGI DZIEŃ.
Komentarze