INDYK Z GROSZKIEM

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i delikatna potrawa.Przygotowuje się ją błyskawicznie. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko

Składniki:



  • 0,80 dkg. filetu z indyka
    1 puszka groszku konserwowego
    1 cebula
    4 łyżki słodkiej śmietany 18%
    1/4 pęczka natki pietruszki

    sól,pieprz czarny,sos sojowy,przyprawa Tandari Masala,mąka do zagęszczenia,olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Filet umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w paski.Całość przyprawić sosem sojowym,solą i odstawić na 2 godz.do lodówki.


  • Indyk z groszkiem 2.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju,krótko przesmażyć paski filetu,dodać drobno pokrojoną cebulę i chwilę smażyć podlewając zalewą z groszku.
  • Indyk z groszkiem 3. Dolać 1 szk.gorącej wody,wsypać groszek,zagęścić mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie,dodać groszek i chwilę gotować.Wlać śmietanę,ewentualnie doprawić do smaku przyprawami,wsypać posiekaną natkę pietruszki.

Porady

Jeśli chcemy aby przygotowanie potrawy trwało krócej,to należy mięso zamarynować dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować