Indyk z ananasem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ciekawe połączenie drobiu z owocami.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 plastry fileta z indyka
    -4 plastry ananasa z puszki
    -4 łyżeczki żurawiny ze słoiczka
    -4 plasterki sera żółtego ( dowolnego)
    -1 szklanka ryżu + 2 szklanki wody
    -garść namoczonych w wodzie rodzynek
    - płaska łyżeczka kurkumy
    -przyprawa do indyka
    -2 łyżki oleju rzepakowego
    -sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Indyk z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk z ananasem. 1. Indyka oprószamy przyprawą do indyka i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony po 8 minut . Po obsmażeniu układamy na jednej stronie plastry ananasa w dziurki których nakładamy żurawinę . Przykrywamy plastrami sera i zapiekamy w piekarniku ( grill ) do czasu aż ser się rozpuści.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy w stosunku 1 do 2 przez 15 minut . Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy namoczone rodzynki .

Porady

Pod koniec gotowania ryżu należy często mieszać ponieważ lubi przywierać do dna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować