Dewolaj z ananasem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Soczysty ananas doskonale połączony z filetem z kurczaka

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    Plastry sera żółtego
    Ananasy z puszki
    Suszona żurawina
    Przyprawa Kucharek
    Mąka do obtoczenia
    Bułka tarta do obtoczenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Dewolaj z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy i osuszmy. Dzielimy na kawałki i delikatnie rozbijamy na płaski kotlet. Doprawiamy przyprawą. Na każdy kotlet układamy plaster żółtego sera, kawałek ananasa i troche żurawiny. Lekko dociskając zwijam ciasno mięso. Tak pozwijane roladki na 10 min wkładam do lodówki, wtedy lepiej sie zlepią. Po tym czasie każdą roladkę obtaczam najpierw w mące, w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoto z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Filet z kurczaka Sery Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować