Indyk w sosie majonezowo-keczupowym

4.5 (141 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie wygląda niepozornie, ale smakuje fantastycznie, mięso jest wyraźne w smaku i soczyste.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 700 g piersi z indyka
    2) 8 łyżek majonezu
    3) 10 łyżek keczupu
    4) sól
    5) pieprz czarny
    6) papryka ostra
    7) garść płatków kukurydzianych
    8) 4 łyżki kaparów
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Indyk w sosie majonezowo-keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm i oprószamy je solą, pieprzem i ostrą papryką. Plastry mięsa układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i posypujemy ja kaparami.
  • 2. Keczup mieszamy z majonezem i tak przygotowanym sosem polewamy mięso. Na wierzch posypujemy pokruszone płatki kukurydziane.
  • 3. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 30 minut pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Indyk Kapary Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować