Pyszna i zdrowa propozycja na obiad lub kolację :)
Składniki:
- 40 dag fileta z indyka ( w BIedronce możecie kupić juz pokrojone filety)
- 200 g jogurtu naturalnego
- 150 g płatków owsianych - nie błyskawicznych
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Indyk w płatkach owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet trzeba pokroić na kotlety a potem cieniutko rozbić. Jogurt łączymy z solą i pieprzem a następnie dokładnie obtaczamy nim filety. Całość odkładamy do miski lub na talerz, owijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce na około 2 godziny. Po upływie tego czasu, płatki owsiane wysypujemy na talerz, i panierujemy w nich indyka. Każdy filet smażymy kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Czas smażenia zależy od grubości kotletów.
Komentarze