Indyk w płatkach owsianych

4.49 (193 ocen)

Pyszna i zdrowa propozycja na obiad lub kolację :)

Składniki:

  • - 40 dag fileta z indyka ( w BIedronce możecie kupić juz pokrojone filety)
    - 200 g jogurtu naturalnego
    - 150 g płatków owsianych - nie błyskawicznych
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w płatkach owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet trzeba pokroić na kotlety a potem cieniutko rozbić. Jogurt łączymy z solą i pieprzem a następnie dokładnie obtaczamy nim filety. Całość odkładamy do miski lub na talerz, owijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce na około 2 godziny. Po upływie tego czasu, płatki owsiane wysypujemy na talerz, i panierujemy w nich indyka. Każdy filet smażymy kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Czas smażenia zależy od grubości kotletów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Płatki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować