Polędwiczki wieprzowe w płatkach owsianych.

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Polędwiczki to bardzo delikatne mięsko. W panierce z płatków owsianych jest pyszne, chrupiące.Potrawa bardzo przypadła do smaku mojej rodzinie:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    2 szklanki płatków owsianych
    2 jajka - łyżka vegety
    sól
    papryka ostra
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe w płatkach owsianych. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, wysuszyć w ręczniku papierowym. Pokroić na 1 cm kawałki, lekko rozbić. Doprawić solą, papryką. Jajka roztrzepać, wsypać vegetę, wymieszać. Polędwiczki maczać w jajku, obtaczać w płatkach. Smażyć w gorącym oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować