Indyk w majeranku

4.49 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Jedzenie dostarcza nam sił i musi być pełnowartościowe. Takie jest właśnie to danie.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 kg fileta z indyka
    ● kostka masła
    ● 2 łyżki musztardy
    ● 2 łyżki miodu
    ● 4 łyżki majeranku
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Obtaczamy
    w majeranku i chłodzimy
  • 2. Masło roztapiamy na małym
    ogniu. Dodajemy musztardę
    i miód, mieszamy.
  • 3. Mięso wkładamy do naczynia
    żaroodpornego. Wlewamy sos miodowo-musztardowy.
    Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze
    180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
schab w majeranku

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab w majeranku

Nina80 Schab w majeranku idealny na kanapki. 60 min

To może cię zainteresować