Karkówka w majeranku.

4.5 (162 ocen)

Lubie pieczone przezemnie wedliny i mięsiawa, śą smacze i aromatyczne a przede wszystkim..bez chemi.Ta karkówka, w majeranku , jest inna niz tradycyjna, ,- polecam ze świezym pieczywem.

Składniki:

  • ok. 1 kg ładnej karkówki

    marynata:
    2 łyżki majeranku
    zabek czosnku

    odrobina papryki czerwonej słodkiej
    2 łyżeczki soli
    ½ łyżeczki pieprzu
    marynata do mięs pikantna
    czosnek w młynku
    2łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w majeranku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • majerankowa 1. Karkówkę myję pod wodą i osuszam ręcznikiem papierowym. Solę dokładnie mięso ze wszystkich stron. a nastepnie dokładnie smaruję przyprawami , młynkuje czosnkiem a na koniec obtaczam grubo majerankiem, wklepujac go w mięso.

    Owijam szczelnie w folię i wkładam do lodówki najlepiej na kilkanascie godzin by naszła przyprawami

    Piekarnik nagrzewam do 200oC, karkówkę piekę 75 minut w szczelnie zamkniętym woreczku do pieczenia. Po tym czasie rozcinam folię, polewam mięso wytopionym sosem i piekę bez przykrycia ok. 15 minut.
    wYjmuje i czekam az wystygnie.

Porady

Karkówke spozywamy zimna , gdy całkiem ostygnie. Mieso moze dłuzej lezec w przyprawach , najlepiej cała noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować