Hamburgery z lososia

5 (195 ocen)

  • 30 min

Lato to okazja do grillowania. Proponuje ciekawe w smaku hamburgery z lososia. Wiem ze ta ryba ma duzo tluszczu ,ale on sie troche wytopi jak bedzie pieczony na grillu lub na patelni.

  • 30 min

Składniki:

  • Losos- zmielony - 1kg
    cebula - 1 szt. srednia
    Przyprawy: sol, pieprz swiezo zmielony- ja dodalam kolorowy, szczypta estragonu, czaber.

    Buleczki-mini
    sos barbucue- najlepiej z dodatkiem jablka.
    duza celula pokrojona w piorka i skarmelizowana jak na zupe cebulowa.
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Hamburgery z lososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso lososia mielimy
  • 2. Cebule kroimy srednio-drobno
  • 3. Dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko razem
  • image-0vkndgv 4. formujemy hamburgery, okolo 150 gr kazdy
  • 5. Tak przygotowany kladziemy na posmarowane olejem krateczki metalowe a te na bardzo mocno nagrzane zeberka grilla, nie polecam kladzenia na folie aluminiowa.Piec okolo 3 -5 min na kazdej stronie, nie przepiec , bo beda suche.
  • 6. mozna usmazyc na patelni w domu starajac sie lekko posmarowac patelnie olejem, na kazdej stronie okolo 3 - 5 min. Nie przepiec.
  • 7. Podpiec buleczki na grillu 2 min , polozyc lisc salaty, lososiowe hamburgery polac 2 lyzkami sosu brabucue. Ja skarmelizowalam duzo cebule na odrobinie oleju i polozylam na wirzchu. Przykryc druga polowka buleczki, spiac wykalaczka i podawac.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować