Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Gulasz na lato

  • 45 min

Składniki:

  • butelka passaty rustico Cirio
    duża cukinia
    czerwona papryka
    150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente
    duży pomidor malinowy
    3 duże ząbki czosnku
    suszone oregano
    pieprz cayenne
    sól do smaku
    oliwa z pierwszego tłoczenia
    garść siekanej natki


Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz 1. Do garnka z grubym dnem wlewamy oliwę z pierwszego tłoczenia i wrzucamy posiekane ząbki czosnku, gdy czosnek zacznie pachnieć, wrzucamy umyte i osuszone warzywa, (pomidor obrany ze skóry, a papryka oczyszczona z gniazd nasiennych) pokrojone na podobnej wielkości kawałki.
  • Gulasz 2. Gdy będą al dente wlewamy 3/4 butelki passaty rustica, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
  • 3. Po tym czasie wrzucamy fasolkę al dente, dodajemy oregano, cayenne i sól, mieszamy i dusimy 10 minut.danie jest gotowe do podania. Posypujemy posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować