butelka passaty rustico Cirio
duża cukinia
czerwona papryka
150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente
duży pomidor malinowy
3 duże ząbki czosnku
suszone oregano
pieprz cayenne
sól do smaku
oliwa z pierwszego tłoczenia
garść siekanej natki
Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka z grubym dnem wlewamy oliwę z pierwszego tłoczenia i wrzucamy posiekane ząbki czosnku, gdy czosnek zacznie pachnieć, wrzucamy umyte i osuszone warzywa, (pomidor obrany ze skóry, a papryka oczyszczona z gniazd nasiennych) pokrojone na podobnej wielkości kawałki.
2.Gdy będą al dente wlewamy 3/4 butelki passaty rustica, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
3. Po tym czasie wrzucamy fasolkę al dente, dodajemy oregano, cayenne i sól, mieszamy i dusimy 10 minut.danie jest gotowe do podania. Posypujemy posiekaną natką.
Komentarze