Gulasz z żołądków indyczych na kwaśno-słodko-ostro

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Jak mówią....mięso i podroby indycze są najzdrowsze, bo ten szlachetny ptak nie zje byle czego i hodowcy o tym wiedzą....
Chociaż nigdy za indykiem nie przepadałam ale zaczęłam coraz częściej sięgać po nie, teraz mogę powiedzieć że je uwielbiam w każdej postaci i szczerze polecam :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 600 g żołądków indyczych
    250 g pieczarek
    2 posiekane cebule
    3 ząbki czosnku
    1 świeża papryka pokrojona dowolnie
    mały słoik 200 g przecieru pomidorowego
    2 liście laurowe
    5-6 ziaren ziela angielskiego
    łyżka maggi
    sól, pieprz świeżo mielony, ostra papryka
    200 ml śmietanki słodkiej 30 %
    posiekana natka pietruszki i koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków indyczych na kwaśno-słodko-ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki pokroić na części, zalać wodą aby tylko przykryło, posolić, dodać liście i ziele angielski, wstawić do gotowania do momentu aż mięsko będzie prawie miękkie.
    Odcedzić liście i ziarna ziela.
    Na patelni z małym dodatkiem oleju przesmażyć cebulę i paprykę, dodać do mięsa, pogotować jeszcze chwilę.
    Na koniec dodać przecier pomidorowy, wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek, śmietanę i
    natkę z koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować