Gulasz z żołądków indyczych z pieczarkami

4.49 (201 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok. 1/2 kg żołądków z indyka (mogą być z kurczaka)
    1/2 kg pieczarek
    2 cebule
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos pomidorowy

Gulasz z żołądków indyczych z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie myjemy, zalewamy wodą i gotuje do miękkości ok. 50 min.Studzimy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w piórka. Dusimy na tłuszczu. Do pieczarek i cebuli dodajemy ugotowane żołądki i koncentrat, podlewamy wodą (tyle aby lekko zakryła składniki) mieszamy i chwilę razem dusimy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli gulasz jest za rzadki, możemy go zagęścić śmietaną z mąką.

Porady

Możemy podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować